Daar is 'n verskeidenheid hoë proteïen kosse wat jy kan gebruik en jou gesondheid bevoordeel. Bees, seekos, eiers, broccoli, melk, kaas, jogurt en neute is proteïenryke kosse.
Hoë proteïen kos is 'n bron van energie en grondstowwe vir die liggaam wat baie nuttig is in die herstel van beskadigde selle en die vervaardiging van nuwe selle. Daarom is die inname van hoë proteïenvoedsel belangrik vir groei en ontwikkeling in die kinderjare, adolessensie, tydens swangerskap, herstel na siekte en goed vir beengesondheid.
Bronne van hoë proteïen kosse is ook nuttig om gewig te verloor. Dit is omdat hoëproteïenvoedsel die liggaam se metabolisme kan verhoog sodat spiermassa en vetverbranding toeneem, en help die liggaam langer voel. So, nie net gewig verloor nie, maar kan ook ideale liggaamsgewig handhaaf.
Hou in gedagte, iemand met niersiekte sal aangeraai word om proteïeneinname te verminder, maar dit beteken nie dat proteïene gesonde niere kan beskadig nie. Sommige studies toon dat die eet van hoë proteïen kosse nie 'n normale nier sal beskadig nie.
1. Diereproteïenbron.
Voedselbronne van proteïen afkomstig van diere soos vleis, eiers, melk, kaas, seekos (boga bahari) en joghurt.
2. Bron van groenteproteïen.
Hoëproteïenvoedselbronne van die plant sluit in broccoli, koring en boontjies soos ertjies, amandels, grondboontjies, bone of sojabone, insluitende tofu en tempeh. Nie net as 'n bron van hoë proteïene bevat broccoli ook vesel, kalium, vitamien C en vitamien K nie, en baie bevat bioaktiewe voedingstowwe wat geglo word om die liggaam van kanker te beskerm. Net so met neute wat baie proteïene, vesel en magnesium bevat.
Alhoewel hoëproteïenvoedsel gesondheidsvoordele vir baie het, maar nie almal het dit buitensporig nodig nie. Die meeste mense verbruik reeds ongeveer 15% proteïen uit die totale kalorieë van voedsel wat verbruik word. Hierdie hoeveelheid is genoeg om die gebrek aan proteïene te voorkom. Daaglikse vereiste van aanbevole proteïen is 46 gram vir vroue en 56 gram vir mans.
Dit is belangrik dat jy die vetinhoud van die hoë-proteïenvoedsel wat jy verbruik, oorweeg. Ideaal gesproke moet jy hoë proteïen kosse eet wat laag in versadigde vet is. Daarbenewens moet jy versigtig wees om hoë proteïen kosse te eet met 'n oormaat hoeveelheid of gedeelte. Die rede waarom oortollige proteïen gesondheidsprobleme kan veroorsaak, soos abdominale pyn, bloeding, diarree, verhoogde risiko van jig en artritis, verminderde bloeddruk is ook ongesond, kan ook lei tot dieetveranderinge. En vir diegene wat allergies is vir een proteïen van sekere kosse, is dit raadsaam om eers 'n dokter of voedingkundige te raadpleeg.
Hoë proteïen kos is 'n bron van energie en grondstowwe vir die liggaam wat baie nuttig is in die herstel van beskadigde selle en die vervaardiging van nuwe selle. Daarom is die inname van hoë proteïenvoedsel belangrik vir groei en ontwikkeling in die kinderjare, adolessensie, tydens swangerskap, herstel na siekte en goed vir beengesondheid.
Bronne van hoë proteïen kosse is ook nuttig om gewig te verloor. Dit is omdat hoëproteïenvoedsel die liggaam se metabolisme kan verhoog sodat spiermassa en vetverbranding toeneem, en help die liggaam langer voel. So, nie net gewig verloor nie, maar kan ook ideale liggaamsgewig handhaaf.
Hou in gedagte, iemand met niersiekte sal aangeraai word om proteïeneinname te verminder, maar dit beteken nie dat proteïene gesonde niere kan beskadig nie. Sommige studies toon dat die eet van hoë proteïen kosse nie 'n normale nier sal beskadig nie.
Hoë Protein Food Bronne Jy Moet Verbruik
1. Diereproteïenbron.
Voedselbronne van proteïen afkomstig van diere soos vleis, eiers, melk, kaas, seekos (boga bahari) en joghurt.
- Eier. Eiers is 'n hoë proteïenvoedselbron gelaai met vitamiene, minerale, onversadigde vette, antioksidante en voedingstowwe vir die brein. Hele eiers bevat hoë proteïenvlakke, maar in proteïene bevat suiwer proteïen. Een eier bevat ongeveer 6 gram proteïen, met 78 kalorieë.
- Vleis. Vellose hoenderborsvleis is 'n proteïenryke kos met 'n inhoud van 284 kalorieë en 53 gram proteïen. Terwyl elke 85 gram maer beesvleis 22 gram proteïen en 184 kalorieë bevat. Boonop is beesvleis 'n dieet wat ryk is aan yster en vitamien B12.
- Seekos. Intussen is seekos soos salm, tuna en garnale proteïenryke kosse wat ook goed vir hartgesondheid is, aangesien seekos ook bykomend tot proteïen bevat omega-3. Elke porsie van 85 gram, elke salm, tuna en garnale bevat 19 gram, 21 gram en 18 gram proteïen. Daarbenewens sluit tuna en garnale ook lae-kalorie kos in. Tuna bevat 98 kalorieë, terwyl garnale 84 kalorieë bevat. Hierdie kalorie word bereken op grond van die aanbieding van 85 gram.
- Melk, kaas en joghurt. Melk, kaas en joghurt bevat ook hoë proteïen en bevat kalsium en vitamien D. Kies skuim of lae-vet melk om bene en tande sterk te hou en om osteoporose te voorkom.
2. Bron van groenteproteïen.
Hoëproteïenvoedselbronne van die plant sluit in broccoli, koring en boontjies soos ertjies, amandels, grondboontjies, bone of sojabone, insluitende tofu en tempeh. Nie net as 'n bron van hoë proteïene bevat broccoli ook vesel, kalium, vitamien C en vitamien K nie, en baie bevat bioaktiewe voedingstowwe wat geglo word om die liggaam van kanker te beskerm. Net so met neute wat baie proteïene, vesel en magnesium bevat.
Daaglikse goeie proteïenbehoeftes vir jou gesondheid
Alhoewel hoëproteïenvoedsel gesondheidsvoordele vir baie het, maar nie almal het dit buitensporig nodig nie. Die meeste mense verbruik reeds ongeveer 15% proteïen uit die totale kalorieë van voedsel wat verbruik word. Hierdie hoeveelheid is genoeg om die gebrek aan proteïene te voorkom. Daaglikse vereiste van aanbevole proteïen is 46 gram vir vroue en 56 gram vir mans.
Dit is belangrik dat jy die vetinhoud van die hoë-proteïenvoedsel wat jy verbruik, oorweeg. Ideaal gesproke moet jy hoë proteïen kosse eet wat laag in versadigde vet is. Daarbenewens moet jy versigtig wees om hoë proteïen kosse te eet met 'n oormaat hoeveelheid of gedeelte. Die rede waarom oortollige proteïen gesondheidsprobleme kan veroorsaak, soos abdominale pyn, bloeding, diarree, verhoogde risiko van jig en artritis, verminderde bloeddruk is ook ongesond, kan ook lei tot dieetveranderinge. En vir diegene wat allergies is vir een proteïen van sekere kosse, is dit raadsaam om eers 'n dokter of voedingkundige te raadpleeg.
My seun ly aan spierdistrofie en is nou aangeraai om 'n hoë protiëndieet te volg en sy spiere te versterk. Op soek na resepte.
ReplyDelete