Gesonde kosblikke vir diabete ~ Behoorlike dieet is baie belangrik vir mense met diabetes mellitus of dikwels die gemeenskap as 'n siekte van suiker genoem. Maar nie minder belangrik is om die dieet of koskeuses te ken wat die toestand kan teenwerk nie.
Diabetes mellitus is 'n siekte wat die liggaam se prestasie in die gebruik van glukose of bloedsuiker beïnvloed. Glukose is baie belangrik vir die liggaam as 'n bron van energie vir elke sel soos brein, hart en spier. Om voordeel te trek uit glukose, benodig die liggaam die hormoon insulien. Maar by diabetici kan die liggaam nie insulien produseer of insulien kan nie behoorlik funksioneer nie.
As 'n persoon aan diabetes blootgestel word, beteken dit dat die liggaam nie effektief is in die verbranding van bloedsuiker in oormatige energie in die bloed nie. Dit kan ernstige gesondheidsprobleme veroorsaak.
Daar is twee tipes diabetes, naamlik:
Dit is belangrik vir diabetici om 'n gesonde dieet te behou wat ryk is aan voedingstowwe, lae vet en kalorieë, met vrugte, groente en volgraan. Dieet speel 'n belangrike rol in die ontwikkeling van hierdie siekte en die effektiwiteit van die behandeling wat deur die lyer onderneem word.
Vir die meeste mense met tipe 2-diabetes kan gewigsvermindering ook help om bloedsuiker te beheer en ander gesondheidsvoordele te bring.
Die volgende soorte kosse moet verteer word
Diabetici moet die regte kos kies, veral dié wat met suiker of soet kosse te make het. Die doel is om bloedsuikervlakke te beheer sodat dit nie kan styg nie. As jy suiker wil eet, kan jy suikervervangers of kunsmatige versoeters oorweeg.
In teenstelling met natuurlike suikers wat koolhidrate is, is kunsmatige versoeters in die laboratorium ontwerp sodat dit nie kalorieë bevat nie en nie bloedsuikervlakke laat styg nie.
Sommige suikervervangers of kunsmatige versoeters wat deur diabete verbruik kan word, is:
#Aspartaam
Kan by warm of koue kos gevoeg word, maar as dit by hoë-temperatuurvoedsel gevoeg word, word aspartam-geur minder soet. Alhoewel dit deur mense met diabetes verbruik kan word, moet jy steeds voldoen aan die gebruiksreëls. Boonop, weet jou toestand, want aspartaam is skadelik vir mense met genetiese afwykings soos fenylketonurie.
#Advantam
Hierdie stof word gewoonlik in koeke, vrugtesap, stroop, kos en koeldrank gevind. Alhoewel dit veilig is vir diabete, maar dit moet steeds die verbruik van hierdie versoeters beperk.
#Sacharine
Sakkaraas kan by warm en koue kos gevoeg word. Hierdie stof kan deur diabete verbruik word, maar sakkara word tydens swangerskap en laktasie vermy.
#Sukralos
Gewoonlik teenwoordig in verwerkte voedsel. Kan in koue of warm toestande verbruik word.
#Acesulfam
Net soos sukralos word acesulfam algemeen gebruik in verwerkte voedsel soos gebak of gaar. Hierdie stof kan ook in warm en koue kos gebruik word.
Die beheer van bloedsuikervlakke vir diabetici kan gedoen word met meer aandag aan die inname van voedsel en medisyne. Jy kan steeds soete kosse eet deur kunsmatige versoeters te voeg, mits hulle nie oormatig is nie. Konsulaat aan die dokter vir die regte dieet vir u toestand, insluitende die gebruik van die nodige medikasie.
Diabetes mellitus is 'n siekte wat die liggaam se prestasie in die gebruik van glukose of bloedsuiker beïnvloed. Glukose is baie belangrik vir die liggaam as 'n bron van energie vir elke sel soos brein, hart en spier. Om voordeel te trek uit glukose, benodig die liggaam die hormoon insulien. Maar by diabetici kan die liggaam nie insulien produseer of insulien kan nie behoorlik funksioneer nie.
Tipes Diabetes
As 'n persoon aan diabetes blootgestel word, beteken dit dat die liggaam nie effektief is in die verbranding van bloedsuiker in oormatige energie in die bloed nie. Dit kan ernstige gesondheidsprobleme veroorsaak.
Daar is twee tipes diabetes, naamlik:
- Tipe 1 diabetes, liggaamstoestand lewer glad nie insulien nie. Daar word beraam dat slegs sowat 10 persent van diabetesgevalle wêreldwyd.
- Tipe 2 diabetes, die toestand van die liggaam kan nie genoeg insulien produseer om behoorlik te funksioneer nie. 90 persent van die diabete betree die klas van tipe 2 diabetes.
Wat is gesonde kos vir diabete?
Vir die meeste mense met tipe 2-diabetes kan gewigsvermindering ook help om bloedsuiker te beheer en ander gesondheidsvoordele te bring.
Die volgende soorte kosse moet verteer word
- Komplekse koolhidrate. Probeer om te fokus op gesonder bronne van koolhidrate soos vrugte, volgraan, neute en lae vetprodukte. Verminder geraffineerde koolhidrate soos witbrood en wit rys, want dit kan vinnig bloedsuikervlakke verhoog.
- Vis en maer vleis. Hoë proteïeninhoud in vleis beïnvloed nie bloedsuikervlakke as koolhidrate nie. Wanneer dit met genoeg porsies verteer word, is visvleis, vellose hoenderborsies en laevetvleis die regte keuse vir diabete.
- Kos ryk aan vesel. Vesel kan die risiko van hartsiektes verlaag en help om bloedsuikervlakke, soos groente, vrugte, neute, koringmeel en rys met epidermis te beheer.
- Gesonde vette en proteïene. Vermy rooivleis en verwerkte vleis. 'N Dieet wat onversadigde vetinhoud bevat, kan die risiko van diabetes en hartsiektes verminder. Canola-olie en olyfolie is 'n uitstekende bron van vetterige vette, soos avokado-vet, neute en sade.
- Kaneel. Hierdie spesery word genoem om 'n effek soortgelyk aan insulien te hê en help om bloedsuikervlakke by diabetici te verminder. Navorsers in Duitsland in een studie het bevind dat die kaneel uittreksel blyk 'n matige effek te hê in die vermindering van bloedsuikervlakke in diabetiese pasiënte. Daar is egter verdere navorsing nodig.
Suikervervanger en kunsmatige versoeters
Diabetici moet die regte kos kies, veral dié wat met suiker of soet kosse te make het. Die doel is om bloedsuikervlakke te beheer sodat dit nie kan styg nie. As jy suiker wil eet, kan jy suikervervangers of kunsmatige versoeters oorweeg.
In teenstelling met natuurlike suikers wat koolhidrate is, is kunsmatige versoeters in die laboratorium ontwerp sodat dit nie kalorieë bevat nie en nie bloedsuikervlakke laat styg nie.
Sommige suikervervangers of kunsmatige versoeters wat deur diabete verbruik kan word, is:
#Aspartaam
Kan by warm of koue kos gevoeg word, maar as dit by hoë-temperatuurvoedsel gevoeg word, word aspartam-geur minder soet. Alhoewel dit deur mense met diabetes verbruik kan word, moet jy steeds voldoen aan die gebruiksreëls. Boonop, weet jou toestand, want aspartaam is skadelik vir mense met genetiese afwykings soos fenylketonurie.
#Advantam
Hierdie stof word gewoonlik in koeke, vrugtesap, stroop, kos en koeldrank gevind. Alhoewel dit veilig is vir diabete, maar dit moet steeds die verbruik van hierdie versoeters beperk.
#Sacharine
Sakkaraas kan by warm en koue kos gevoeg word. Hierdie stof kan deur diabete verbruik word, maar sakkara word tydens swangerskap en laktasie vermy.
#Sukralos
Gewoonlik teenwoordig in verwerkte voedsel. Kan in koue of warm toestande verbruik word.
#Acesulfam
Net soos sukralos word acesulfam algemeen gebruik in verwerkte voedsel soos gebak of gaar. Hierdie stof kan ook in warm en koue kos gebruik word.
Die beheer van bloedsuikervlakke vir diabetici kan gedoen word met meer aandag aan die inname van voedsel en medisyne. Jy kan steeds soete kosse eet deur kunsmatige versoeters te voeg, mits hulle nie oormatig is nie. Konsulaat aan die dokter vir die regte dieet vir u toestand, insluitende die gebruik van die nodige medikasie.
0 comments:
Post a Comment